Diyarbakır'da pandemi hastanesi olan 273 oda ve 546 yataklı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinin neredeyse tüm odaların ışıkları yanıyor.

Diyarbakır'daki pandemi hastanesinin neredeyse tüm odalarının ışıklarının yanık olması kentteki salgının durumunu ortaya koyuyor.

HASTANENİN NEREDEYSE TÜM IŞIKLARI YANIYOR

Türkiye'de her geçen gün günlük koronavirüs vakaları artarken, Sağlık Bakanlığı hastanelerde iddia edildiği gibi doluluk olmadığını savundu. Oysa koronavirüs vaka sayılarının her geçen gün arttığı Diyarbakır’da, 2 pandemi hastanesinden biri olan 273 oda ve 546 yataklı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinin neredeyse tüm odaların ışıkları yanıyor. Böylece hastanenin gece fotoğrafı, salgının boyutunu ortaya koyuyor.

HER GÜN 150'DEN FAZLA YENİ VAKA

İHA’nın haberine göre, dün gece saatlerinde çekilen görüntülerde 273 odalı hastanenin hemen her odasının ışıklarının yanık olması, salgının boyutunu da ortaya koydu. Kentte, hemen her gün 150’den fazla yeni vakanın ortaya çıktığı öğrenildi. Koronavirüs tespit edilen hastalardan, hastalığı hafif seyreden vakalar evlerinde karantinaya alınırken, ağır hastalar da hastanede tedaviye alınıyor. Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, "Diyarbakır Türkiye'nin Vuhan'ı olabilir" demişti.