Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde doğum yapmak üzere olan bir kadını aracından indiren taksiciye süresiz ev hapsi cezası verildi.

Doğum yapan müşterisini araç kirlenmesin diye araçtan atan taksiciye ev hapsi verildi.

ARAÇ KİRLENİR DİYE İNDİRDİ

Kocaeli'de dün sabah saatlerinde Çayırova Mahallesi'nde, doğum sancıları başlayan Ayşe Haşim (21), hastaneye gitmek için taksi çağırdı. Taksiye bindikten sonra doğumu başlayan kadını gören taksi sürücüsü M.B.(54), kadının arabadan inmesini istedi. Eşiyle birlikte bir yandan doğum sancısıyla uğraşan kadın aracın kirlenmesini bahane eden taksi sürücüsünün zorlaması sonrasında kanlar içinde araçtan inerek doğumu bina boşluğunda tamamladı.

MESLEKTEN MEN EDİLEBİLİR

Kadının doğum yaptığı bölgeye gelen sağlık ekipleri, sağlıklı doğan bebek ve kadını hastaneye götürürken, şikayet üzerine gözaltına alınan taksici, verdiği ifadede kadını arabadan, korktuğu için indirdiğini iddia etti. Adliyede işlemleri tamamlanan taksi sürücüsü, süresiz ev hapsi cezası ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Sürücünün taksi şoförlüğünden uzaklaştırılması için ise emniyet müdürlüğü ve Kocaeli Şoförler ve Otomobilciler Odası arasında yazışma başlatılacağı öğrenildi.