İzmir'de Foça açıklarında alabora olan ve 4 kişinin hayatını kaybettiği tekne kazasına kaptanın yaptığı şakanın neden olduğu ortaya çıktı.

Foça'da 4 kişinin öldüğü kazaya Kaptan Adem Özdemir'in arkadaşını korkutmak için yaptığı şakanın neden olduğu anlaşıldı.

KORKUTMAK İSTEMİŞ

İzmir Foça’da 10 kişinin bindiği 5 metrelik teknenin alabora olmasının arkasında, olaydan sonra tutuklanan kaptan Adem Demir’in teknedeki bir kişiyi korkutmak için şaka yapması olduğu ileri sürüldü. 4 kişinin öldüğü, bir çocuğun ise arama çalışmalarının sürdüğü kazadan kurtulan 19 yaşındaki Kaan Niyazi Özerman olay günü yaşadıklarını anlattı. Özerman, "Kaptan bana Mustafa’yı korkutacağını söyledi. ‘Abi nasıl korkutacaksın?’ dedim. Tam giderken dalgayı içeri aldı, tekne su doldu. ‘Bu ona yeter.’ dediği sırada tekne batmaya başladı. Bizimkileri geriye doğru aldım, ağırlığımı verip teknenin ucunu kaldırıp kovayla suyu atalım diye düşündüm. O sırada kaptan, sağ tarafa doğru yatınca tekne de sağ tarafa devrildi” dedi. Teknenin devrilmesiyle herkesin suya düştüğünü, annesi ve kardeşlerini teknenin altından suyun üstüne çıkardığını dile getiren Özerman, denizde yaşanan can pazarını şöyle anlattı: “Annem ve kardeşlerim benim üstüme tutunmuştu. Ben suyun içine battım. Nefesimi tuttum, ‘onlar yukarıda kalsın’ dedim. Bunu 3-4 kez denedik. Sonra yoruldum. Tekneden düşen çantayı alıp onlara verdim. Bu sırada Kardelen’in yanına gittiğimde annesi can çekişiyordu. Annesini tutup kaldırdım, bu kez bizimkiler can çekişiyordu. Böyle 10-20 dakika çaba sarf ettim.”

"EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI"

Annesine çantayı verdikten sonra yardım getirmek için kenardan yüzmeye başladığını kaydeden Özerman, “Jet skiler geziyordu oraya doğru yarım saat, 40 dakika yüzdüm. Ben de yoruldum artık, her şeyi bırakıp kelimeişehadet getirip suyun içine bıraktım kendimi. 15-20 saniye sonra bir tekne gördüm ve ‘İmdat!’ diye bağırdım. Sonra ona doğru yüzdüm. Tekne beni aldı. Kıyıya çıktık. Jet skidekilere söyledim onlar bizimkileri almaya gitti. Birisi Şennur ablanın cenazesini aldı getirdi” dedi. Kazada annesi ve iki kardeşini kaybeden, üçüncü kardeşi ise henüz bulunamayan Özerman, “Balık ve şaka uğruna tekneyi batırdı. Ailemin ölmesine sebep oldu. Bu kasıtlı yapılan bir şey. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” diye konuştu. Kaybolan 9 yaşındaki Sarp Göksoy’un (9) bulunması için Sahil Güvenlik Komutanlığı, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi Kurbağa Adamlar ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.