E-Devlet'in yeni başlattığı uygulama ile daha önce İl Nüfus Müdürlükleri'nde yapılabilen din değiştirme, silme ve boş bırakma işlemi online olarak yapılabilecek.

E-Devlet kullanarak din değişikliği yapılabilecek ve din hanesi boş bırakılabilecek. Peki din değişikliği başvurusu nasıl yapılır?

MOBİL İMZA VEYA ELEKTRONİK İMZA GEREKLİ

Yurttaşların daha önce il nüfus müdürlüklerine giderek değiştirebilecekleri kimlikte yer alan din hanesi, koronavirüs nedeniyle artık internet üzerinden değiştirilebilecek. Yeni başlayan uygulama ile yurttaşlar değiştirmek istedikleri dini bilgilerini E-Devlet uygulamasından değiştirebilecek. Din hanesinin boş bırakılmasını veya silinmesini isteyen yurttaşlar da bu hizmetten yararlanabilecek.

ATEİZM KİMLİĞE EKLENEBİLİR Mİ?

Son yıllarda Türkiye'de sayıları hızla artan ateistlerin bilgileri ise kimlikteki din hanesinde yer alamıyor. Zira hane "din hanesi" olarak geçiyor ve bilineceği üzere ateizm bir din değil.

DİN DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bir elektronik ya da mobil imzaya sahipseniz, din değiştirme ya da din hanesini boş bırakma-silme işlemini E-Devlet üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu linke tıklayarak yapmak istediğiniz işlemi seçebilir ve yapılacak kısa değerlendirmenin ardından yaptığınız değişiklikler kimliğinize yansıyacak.