Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu'nun hazırladığı taslak rapora göre akademi dışından kişiler üniversite yönetimlerinde yer alabilecek.

Üniversitelerin yapısına dair hazırlanan yeni taslak rapora göre akademi dışından kişiler üniversite yönetiminde yer alabilecek.

AKADEMİ DIŞINDAKİLER ÜNİVERSİTE YÖNETECEK

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu, üniversitelerin yapısına dair değişiklikleri içeren taslak metni, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a sundu. Metinde yer alan en çarpıcı nokta ise akademi dışından kişilerin üniversite yönetiminde yer almasını sağlayan değişiklik oldu. Taslağa göre üniversiteler rektörün başkanlık ettiği bir üniversite konseyi tarafından yönetilecek. Metinde yer alan ifadeye göre, oluşturulması planlanan üniversite konseylerinde, "ülkenin kültür, sanat ve iktisadi hayatına temayüz etmiş, toplumla üniversite arasında köprü kurabilecek kişiler" yer alabilecek. Böylece iş insanları, siyasetçi ve sanatçıların üniversite yönetimlerinde yer almalarının da önü açılacak.

ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİLE SINIRLANDIRMA

Birgün'ün haberine göre taslak metinde dikkat çeken bir başka nokta ise yabancı dil eğitimine dair olan bölüm oldu. Buna göre, uygulama sürecinde yetersizliği tespit edilen programlarda yabancı dil öğretiminin desteklenmesi, işlevsel olmadığı değerlendirilen programlarda ise yabancı dilde öğretimin sınırlandırılması teklif edildi. Yabancı dil eğitiminin işlevselliğinin nasıl ölçüleceğine ise yer verilmedi.