Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA TV ile ilgili olarak, "Bu uzmanlık ve oluşturdukları değer sayesinde TRT EBA kanalları yayın hayatına salgın bitse de devam edecek" açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ara tatil mesleki çalışma programının açılışında, koronavirüs (Covid-19) salgını sonrası yayın hayatına başlayan EBA TV ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"KATILIM ORANLARI YÜZDE 80'NİN ÜZERİNE ÇIKTI"

EBA internet portalından öğretmenlere seslenen Bakan Selçuk, "Salgın sürecinde okulların çocuklar için en güvenilir ve kontrollü alanlar olduğunu sizler sayesinde kamuoyuna gösterebildik. Pek çok velinin fikri sizler sayesinde değişti ve salgın devam etse de yüz yüze eğitime katılım oranları yüzde 80'nin üzerine çıktı. Covid-19 salgınıyla birlikte eğitim, yoluna engeller konmuş tren gibi bir anda durdu. Engelin kalkmasını bekleseydik, bugün hala aynı yerde bekliyor olurduk. Öyle yapmadık, yeni yollar açarak ilerledik. TRT EBA kanalları yayın hayatına salgın bitse de devam edecek" diye konuştu.

"HİÇBİR DÖNEMDE BU DÖNEMDEKİ KADAR İYİ ANLAŞILMADI"

Selçuk, "Bu durum, hayat normal akışında seyrederken böyleydi ama şimdi bambaşka bir zamandan geçiyoruz. Salgının neden olduğu tüm olumsuzluklar bir yana, okulların ve öğretmenlerin hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğu gerçeği, hiçbir dönemde bu dönemdeki kadar iyi anlaşılmadı" ifadelerini kullandı.

"UZAKTAN EĞİTİMLE ÖĞRETMENLİK YAPMAK ÇOK DAHA ZOR BİR İŞ"

Ailelerin ve öğrencilerin, okulların açılması için Milli Eğitim Bakanlığı'na ve kendisine sayısız mesaj attığını aktaran Selçuk, şöyle devam etti: "Evet, Covid-19 salgınıyla birlikte eğitim, yoluna engeller konulmuş tren gibi bir anda durdu. Engelin kalkmasını bekleseydik, bugün hala aynı yerde bekliyor olurduk. Öyle yapmadık, yeni yollar açarak ilerledik. Siz trenin yeniden harekete geçmesi için öyle bir omuz verdiniz ki hemen harekete geçtik, hızlandık ve varacağımız yere sayenizde gecikmeden ulaşıyoruz. Öğretmenlik zaten hakkını veren için kolay iş değildir ama uzaktan eğitimle öğretmenlik yapmak çok daha zor bir iş. Siz bu zorlu işi omuzladınız."