İstanbul Beşiktaş Belediyesi, uzaktan eğitimde ihtiyacı olan öğrencilere destek vermek için "Askıda Cihaz" kampanyası başlattı.

İstanbul Beşiktaş Belediyesi, salgın nedeniyle uygulamaya konulan uzaktan eğitimde öğrencilere destek vermek için "Askıda Cihaz" kampanyası başlattı. Uzaktan eğitim sürecinin başlaması ile birlikte televizyon, bilgisayar ve tablet gibi cihazların eksikliği nedeniyle "Askıda Cihaz" kampanyası başlattıklarını belirten Beşiktaş Belediyesi Başkanı Rıza Akpolat kampanyaya dair bilgi verdi.

CİHAZLAR BELEDİYE ÜZERİNDEN ÖĞRENCİLERE ULAŞACAK

Akpolat, evinde çalışır durumda televizyon, tablet ve bilgisayarı olanların ya da bu kampanya için satın alınan cihazları öğrencilere belediye üzerinden ulaştırmak isteyenlerin sisteme eklendiğini, daha sonra belediyeye ulaşan ve sisteme dahil edilen talep ve bağışların incelendiğini ve kampanya için uygunluğunun teyit edildiğini ifade etti.

"ÖNCELİKLE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILACAK"

Akpolat açıklamasının devamında "Bu sayede öncelikli ihtiyaç sahiplerine, doğru ve uygun cihazlar Beşiktaş Belediyesi tarafından hızlı ve sorunsuz bir şekilde ulaştırılıyor. ‘Askıda’ kampanyasına Beşiktaş’ta yaşayan ve uzaktan eğitim sürecinde güçlük yaşayan, gerekli cihazlardan yoksun olan öğrenciler ve aileler başvurabiliyor. Dayanışmaya katılmak ve cihaz bağışlamak içinse Beşiktaş’ta oturma şartı aranmıyor" dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Akpolat "Oluşturduğumuz askida.besiktas.bel.tr web sitesi üzerinden imkan sahibi komşularımız ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz arasında bir dayanışma köprüsü kurduk. Uzaktan eğitim için gerekli olan televizyon, tablet ve bilgisayar gibi cihazları ihtiyacı olan öğrencilerimize ulaştıracağız. Beşiktaş Belediyesi olarak, salgınla mücadele sürecinde kurduğumuz sosyal dayanışma ağlarını güçlendirmeye ve çeşitlendirmeye, öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.