Internet Society’nin Chapterthon 2017 yarışması kapsamında Bilkent Üniversitesi’nde 12 Kasım 2017 tarihinde toplam 42 ortaokul ve lise öğrencisine 30 gönüllü eğitmenle beraber başlangıç düzeyinde kodlama eğitimi verildi.
ISOC’un (Internet Society) Chapterthon 2017 yarışması kapsamında düzenlenen “Coding Sisters” adlı etkinlik ile kodlama alanında kız çocuklarına bir başlangıç eğitimi verildi. Bu seneki konusu “Digital Schools!” (Dijital Okullar!) olan yarışma, İnternet okur yazarlığının ve bilgisayar eğitiminin yaygınlaşmasını, Dünya çapında herkesin internet erişime sahip olmasını destekleyecek bir projeler oluşturulmasını amaçlıyor. Bu yarışmada Türkiye’yi temsil eden İnternet Society Türkiye, yarışmaya kız çocuklarının kodlama öğrenmesini hedefleyen “Coding Sisters” projesi ile katılıyor. Proje aynı zamanda kadınların bilişim alanında ön plana çıkabilmelerini desteklemekte. “Coding Sisters” kodlayan kızkardeşler anlamına geliyor. https://www.youtube.com/watch?v=e9IG3D1f_vM Ankara’nın Mamak semtindeki okullardan gelen 42 ortaokul ve lise öğrencisine üç boyutlu platformlar ve oyunlar yaratabilecekleri bir uygulama olan Oracle Academy’nin “Alice” adlı programının kullanımı öğretildi. Katılan öğrencilere, etkinlik esnasında da üzerlerinde olan Coding Sisters sweatshirtleri ve başka çeşitli hediyeler verildi. Oracle’dan katılan eğitmenler ve gönüllü Bilkent öğrencilerinin birlikte çalıştığı bu etkinlikte, çocuklar programın temellerini öğrendikten hemen sonra hevesle kendi programlarını yaratmaya başladılar. Yaratıcılıklarının dış etkenler tarafından engellenmediği bu ortamda her biri kendi potansiyelini fark etti, kodlamaya olan ilgileri açığa çıktı. Böylece belki de geleceğin mühendislerine ilk eğitimlerini vermiş olundu. Sonrasında hem eğitmenler hem öğrenciler olarak topluca yemek yendi, güzel bir sohbet ortamı oluştu. Daha sonrasında Bilkent Üniversitesi’nin kısa bir turu yapıldı, çocuklar merak ettiklerini ve akıllarında kalanları sordu. Dolayısıyla “Coding Sisters” hem gönüllülerin hem de katılan öğrencilerin kendilerine bir şeyler kattıkları, eğlenceli bir etkinlik oldu. Projeyi nasıl destekleyebilirsiniz?
  • Video’ya buradan ulaşabilirsiniz:
https://www.youtube.com/watch?v=DZZt7YMS7fA Buradan “Turkey Chapter: Coding Sisters”[email protected] hesabına mail yoluyla ulaşabilirsiniz.