Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına tepkiler sürüyor. Bulu'nun sık sık yuhalanması sonrası rektörlük binası çevresine güvenlik şeridi çekildi. Öğrencilerin direniş çadırları ise özel güvenlik tarafından kırıldı.

AKP'li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör olarak atanmasına yönelik tepkiler ve öğrencilerin direnişi sürüyor. Güney Kampüs rektörlük binası önünde “Kayyum rektör istemiyoruz” sloganlarıyla Melih Bulu'yu öğrencilerin sık sık yuhalaması sonrası öğrencilerin nöbet tuttuğu rektörlük binası çevresine güvenlik şeridi çekildi. https://twitter.com/boundayanisma/status/1354723266301210624 Daha öncede Gazeteci Cüneyt Özdemir'in canlı yayın konuğu olan Bulu, pencereden kendisini protesto eden öğrencilere el sallaması üzerine yuhalanmış ve bu ses canlı yayından duyulmuştu.

ÇADIRLARA ÖZEL GÜVENLİK MÜDAHALESİ

Eylemlerine Boğaziçi üniversitesi bahçesine kurmuş oldukları çadırlarda devam eden öğrencilere özel güvenlik müdahalede bulundu. Öğrencilerin kurmuş olduğu çadırları sökmeye çalışan güvenlikle öğrenciler arasında arbede yaşandı. Bu esnada slogan atan öğrenciler "Kayyım Melih kaç kaç kaç öğrenciler geliyor diye slogan atarak" protestolarını sürdürdü. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1354743104864202754