Cumhurbaşkanı Erdoğan, MEB’in 2 milyonu aşkın tablet dağıttığını belirtmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise dağıtılan tablet sayısının 359 bin 120 adet olduğunu açıkladı. Tabletlerle ilgili soru önergesinin sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Cumhurbaşkanı ile Milli Eğitim Bakanı’nın tablet sayısı hesabı tutmadı” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin uzaktan eğitime erişebilmesi için bugüne kadar 359 bin 120 adet tablet bilgisayar dağıtıldığını açıkladı. Selçuk, önergeye verdiği yanıtta, “tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını döneminde bilişim ürünlerine olan taleplerin yüksek artış göstermesi nedeniyle tedarik güçlüğü, uluslararası havayolu taşımacılığına getirilen kısıtlamalar ve yasaklamalar gibi birçok olumsuzlar yaşandığını” savundu. Selçuk, “Öğrencilerimizin uzaktan eğitime erişimleri için, ailenin gelir durumu, okula devam eden kardeş sayısı gibi kriterlere göre dağıtımına başlanan 500.000 tablet bilgisayardan 15.01.2021 tarihi itibariyle 359.120 cihazın dağıtımı yapıldı” dedi.

77 ÜLKE ARASINDA 64’ÜNCÜYÜZ

Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise bu sayıların yetersiz olduğunu vurguladı. Türkiye’de yüzbinlerce öğrencinin tablet bilgisayar ya da internet olmadığı için uzaktan eğitime de ulaşamadığının bilinen bir gerçek olduğuna işaret eden Gürer, “ Cumhurbaşkanı  Rize’de ‘MEB’in dağıttığı 2 milyonu aşkın tableti bir kenara bırakıyorum’ ifadesinde yer alan tablet sayısını MEB tarafından dağıtılan sayıyla örtüşmediği Bakan’ın açıklamasında görülüyor. Bakanlık tarafından dağıtılan tablet bilgisayar sayısı, bilgisayarı olmadığı için eğitime erişemeyen öğrenci sayısının çok altında kalmıştır. Bu konuda gerekli önlemler alınıp, ülkemizin en ücra köşesindeki öğrencilerin de uzaktan eğitime erişmelerinin sağlanması gerekir” dedi.