Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile İstanbul Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izninin kaldırıldığı bildirildi. Üniversitenin kapatılmasına ilk tepki Ali Babacan'dan geldi.

Bugünkü sayıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yer alan kararda, “Kurucu vakfına kayyım atanan ve garantör üniversitesi tarafından yapılan denetimler sonucunda mevcut mal varlığıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceği tespit edilen ve bu durumu da Yükseköğretim Kurulu’nca onaylanan İstanbul Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izninin kaldırılmasına, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun ek 11’inci maddesi gereğince karar verilmiştir” denildi.

ÜNİVERSİTE DAVUTOĞLU TARAFINDAN KURULMUŞTU

İstanbul Şehir Üniversitesi, eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun kurucusu olduğu Bilim ve Sanat Vakfı tarafından 2008 yılında açılmıştı.

ALİ BABACAN'DAN ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ'NİN KAPATILMASINA TEPKİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kurucularından birinin Davutoğlu olduğu Şehir Üniversitesi'ne ilişkin açıklama yaptı.30 Haziran 2020 Salı 13:52DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan,Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kapatılan Şehir Üniversitesi'ne ilişkin paylaşım yaptı. AKP’den ayrılarak Gelecek Partisi’nin başına geçen ve iktidara yönelik eleştirileriyle gündeme gelen Ahmet Davutoğlu’nun kurucularından olduğu Şehir Üniversitesi, son dönemde tartışmaların odağındaydı. Babacan, kararın hukuki olmadığını söyledi. Babacan'ın paylaşımı şu şekilde: "Şehir Üniversitesi’nin Cumhurbaşkanı Kararı ile kapatıldığını öğrenmenin büyük üzüntüsünü yaşıyorum. Yaşanan süreç tamamen hukuk dışı ve iktidarın hasmane tutumundan ibarettir. Şehirli tüm arkadaşlarımın okullarını yaşatmak için gösterdikleri çabayı saygıyla selamlıyorum." https://twitter.com/alibabacan/status/1277863712964128768?s=20