EBA ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Sistemin çökmesinin ardından büyük tepki çeken EBA bu defa ise derste "cinleri" anlatarak tepkileri üzerine çekti.

7’nci sınıf ortaokul öğrencilerine “Cinlerin varlığı ve özellikleri”nin anlatılmasına sosyal medyada tepki gösteren bir veli, “Bu 7. sınıf din dersiydi ben de dinledim kızımla. Rahatsız ediciydi. Bunlardan yazılı da olacaklar” dedi.

"CİNLERİN VARLIĞI VE ÖZELLİKLERİ"

Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemi üzerinden devam eden derslerde 7’nci sınıf ortaokul öğrencilerine “cinlerin varlığı ve özellikleri”nin anlatılması tepki çekti. MA'nın haberine göre koronavirüs tedbirleri kapsamında okulların uzaktan eğitim sistemi devam ederken, müfredattaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi “Görünen ve görünmeyen varlıklar” konulu derste cinler işlendi. Derste cinlerin iyisi ve kötüsü olduğu, ateşten yaratıldığı bilgisi verildi. Ortaokul 7’nci sınıfı öğrencilerine cinlerin anlatılması tepkileri beraberinden getirdi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ GÖSTERİLDİ

Sosyal medyada ‘cin’ dersine gelen tepkilerden bazıları şöyle: “ * Eğitimci Can Gürses: Online eğitimin hiçbir faydası olmadıysa en azından şunu sağladı: Aileler çocuklarının aldığı eğitimi bizzat deneyimliyor... Ortaokul çocukları ve cinler... * @fyzdr: Bu 7.sinıf din dersiydi bende dinledim kızımla ben akşam kabus görücem o kadar rahatsız ediciydi ayrıca bunlardan yazılı da olacaklar. * @nurtenn62: Anneler, Babalar Sayın Veliler Çocuklarınızın derslerini takip edin lütfen onlar küçük ve etkilenebilirler. Psikolojileri bozulur. * @luredivig: RTÜK televizyonlarda cin kelimesini sansürlerken EBA’da nasıl cinler anlatılabiliyor? * @scheduleettim: Biz bu adamlarla nasıl başa çıkacağız bilmiyorum. Daha 10 gün önce ilkokul 4e giden çocuğuma Arapça besmele yazdırmak istediler. Eba canlı derste hem de. Çocukları takip etmek lazım. * @BilgePrometheus: Eba'da Ortaokul çocuklarına "cin" leri anlatıyorlar. Of of.... * @fbaynal: Çocuklarınızı uzaktan eğitimden uzak tutunuz, evde çizgi film izlesin daha çok şey öğrenir, pandemi bir fırsattır okuldan uzak kalan çocuklar doğrusu beyin erozyonuna uğramamış olacak.”