Ege Üniversitesi Senatosu, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında derslerin, uzaktan öğretimle yapılmasını kararlaştırdı.

Ege Üniversite Senatosu, aldığı kararla yeni eğitim-öğretim döneminde teorik derslerin uzaktan öğretim yöntemiyle yürütülmesine karar verdi. Buna göre 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında ön lisans, lisans ve lisansüstü tüm programlarda teorik tüm dersler uzaktan ve online olarak yapılacak. Covid-19 pandemisinin seyrine, Yükseköğretim Kurulu ve ilgili kurumların kararlarına göre eğitim yöntemi ve tarihlerinde değişiklik yapılabilecek.

BAZI FAKÜLTELER HARİÇ

EÜ Senatosu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü Tohumluk Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Erasmus Mendus Plant Breeding (Bitki Islahı) Ortak Diploma Programı hariç olmak üzere tüm akademik birimlerin ön lisans ve lisans programlarındaki ders, uygulama ve sınav faaliyetlerinin dijital imkânlarla ve uzaktan eğitim yöntemleriyle yapılmasını kararlaştırdı. Covid-19 salgının, küresel ölçekte devam ettiğini ve hayatın tüm alanlarını olduğu gibi eğitim- öğretim alanını da olumsuz etkilediğini ve bu durumun güz döneminde de devam edeceğinin vurgulandığı açıklamada; Ege Üniversitesi Senatosunun salgın sırasında eğitim-öğretim süreçlerine ilişkin belirsizlikleri ortadan kaldırmak, öğrencilerin ve çalışanların sağlığını korumak, salgınla ulusal mücadeleye katkı sunmak ve aynı zamanda eğitim-öğretimin olabilecek en iyi şekilde devam edebilmesi amacıyla sürekli bir çalışma içerisinde olduğu belirtildi .