İstanbul'da Alibeyköy'deki bir ilköğretim okulunun müdürü olan A.E. hakkında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) bilgisi dışında öğrencilerden yaklaşık 3 bin TL toplayarak 'kaçak kurs' faaliyeti yürüttüğü iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Koronavirüs sürecinde uzaktan eğitim yapılması, özellikle Lise Giriş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrencilerin büyük zorluk yaşamalarına neden oldu. Bu süreçte 8 ve 12’nci sınıf öğrencilerine okullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) verilmesi kararı alındı. Kursa katılan öğrenciler herhangi bir ücret ödemediği gibi, ders veren öğretmenler de ücretlerini MEB’den aldı. DHA'nın aktardığı habere göre, İstanbul Alibeyköy'de ise bir ilköğretim okulu müdürü A.E. hakkında öğrencilerden yaklaşık 3 bin TL toplayarak, 'kaçak kurs' faaliyeti yürüttüğü iddia edildi. Şikayet üzerine MEB müfettişleri okul müdürü A.E. hakkında soruşturma başlattı. A.E.’nin toplanan paraları zimmetine geçirdiğinin de soruşturulan iddialar arasında yer aldığı aktarıldı.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Soruşturmanın kapsamlı olarak yürütüldüğü ve okul müdürü A.E.'nin soruşturma nedeniyle görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi. Soruşturmanın tamamlanması sonrası gerekli işlemlerin yapılacağı belirtildi.