Son dönemde koyduğu sınav kurallarıyla öğrencilerinden tepki çeken İTÜ'de bir akademisyen kamerasını açmak istemeyen öğrenciye sıfır vereceğini söyledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde bir akademisyen online sınav sürecinde kamerasını açmak istemeyen öğrenciye sıfır vereceğini söyledi.

REKTÖRLÜK AÇIKLAMASINA RAĞMEN ZORUNLU TUTULDU

İTÜ'de son dönemde akademisyenler tarafından öğrencilerin tepkisini çeken sınav kuralları, Rektörlüğün açıklamasıyla esnetilmişti. Rektörlük tarafından yapılan açıklamada, bazı akademisyenler tarafından zorunlu tutulan mikrofon ve kamera açma kuralının öğrencinin inisiyatifine bırakıldığı belirtilmişti. Buna rağmen sosyal medyada paylaşılan bir videoda, bir akademisyenin kamerasını açmayan öğrenciye sıfır vereceğini söylediği görüldü.

"SİZ HAKLARINIZI KULLANIYORSANIZ BEN DE KULLANIRIM"

Öğrencilerin cevaplarının üstünü 'zevkle' çizeceğini söyleyen akademisyen, kamerasını açan bir öğrencinin sınavını normal şekilde okuyacağını, açmayan öğrencinin ise sıfır alması için elinden geleni yapacağını söyledi. Akademisyen, "Siz kişisel haklarınızı kullanıyorsanız ben de kullanırım ve sıfır veririm" ifadelerini kullandı.