Konak Kent Konseyi, bilgisayar veya interneti olmayan çocukların uzaktan eğitime erişimin sağlamak için bilgisayarlarını kullanıma açtı. Başkan Hamit Mumcu, "Hükümetin politikaları yetersiz diye köşemize çekilip bekleyemeyiz" diye konuştu.

Koronavirüs salgını sürecinde uzaktan eğitime bağlanmak için bilgisayarı ya da interneti olmayan öğrencilere Konak Kent Konseyi kapılarını açtı. Konsey bünyesindeki bilgisayar sayısını Konak Belediyesi'nin de katkılarıyla artırdıklarını belirten Başkan Hamit Mumcu, "Kendi kullandığım bilgisayar da dahil olmak üzere bütün bilgisayarları öğrencilerimizin kullanımına açtık" diye konuştu.

"HÜKÜMETİN POLİTİKALARI YETERSİZ DİYE KÖŞEMİZE ÇEKİLEMEZDİK"

Hükümetin pandemi sürecindeki performansının her alanda yeterli olmaktan uzak olduğunu belirten Mumcu, şöyle devam etti: "Ekonomiden, sağlığa bütün alanlarda yetersiz kalınması içler acısı. Ancak merkezi hükümetin politikaları yetersiz diye köşemize çekilip bekleyemeyiz. Bu süreçte en ufak bir katkının bile insanlarımızın yaşamsal gereksinimleri için ne kadar önemli olduğu ortada. Eğitim politikalarının bıraktığı boşluğu da tek başına doldurmamız mümkün değil. Ancak imkanlarımızı zorlayarak çocuklara dokunmak, başka dokunmak isteyenlere de bir kapı aralamak istedik."

"BAŞKA ÇINAR'LAR OLMAMASI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI ARTIRACAĞIZ"

EBA'ya erişim için babasıyla çatıya çıkan ve komşularından internet hattı çekerken düşüp hayatını kaybeden Çınar Mert'e de değinen Mumcu, her çocuğunun eğitim olanaklarına eşit şartlarda erişim olanağının temel bir hak olduğunu dile getirdi ve "Başka Çınar'lar olmaması için kolektif çalışmalarımızı artıracağız" ifadelerini kullandı.