Adayların tüm çabalarına rağmen ertelenmeyen 2020 KPSS, skandallarla başladı. Genel Kültür-Genel Yetenek testi öncesinde pek çok adaya ateş ölçümü yapılmazken, tuvaletlerde sabun olmaması tepki çekti.

KPSS'ye giren pek çok öğrenciye ateş ölçümü yapılmazken, sınav yerlerinde sosyal mesafenin olmaması ve sabunsuz tuvaletler, adayların tepkisini çekti.

ATEŞ ÖLÇÜMÜ YAPILMIYOR

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 2020 sabah oturumu, "Genel Kültür-Genel Yetenek" testleri ile başladı. Öğleden sonra ise "Eğitim Bilimleri" oturumuyla devam edecek. Sınav öncesinde pek çok sınav merkezinde yaşananlar ise yurttaşların tepkisini çekti. Yaklaşık 1,5 milyon kişinin girdiği sınavda salgın tedbirlerinin büyük oranda alınmamış olması adayları ve yakınlarını kaygılandırdı. Sabah saatlerinde ilk oturum öncesinde 95 sınav merkezinin önemli bir bölümünde okul girişinde adaylara ateş ölçümü yapılmadı. Sınavlarda ise kapalı alanda gerekli sosyal mesafe gözetilmedi. Adayların temel ihtiyaçlarını karşılayacakları tuvaletlerde ise sabun olmaması adayların tepkisini çekti.

ERTELENMESİ TALEP EDİLMİŞTİ

Sınav öncesinde sosyal medyada çok defa kampanya başlatan adaylar, KPSS'nin salgın nedeniyle sağlıklı yapılamayacağını belirterek, ertelenmesini talep etmişti. Adayların talepleri karşılık bulmayarak sınav, takvime uygun olarak bugün yapıldı. Salgın tedbirleri kapsamında yaşanan eksiklikler ise dikkat çekti.