Milli Eğitim Bakanı Selçuk, tam kapanma açıklamasının ardından liselerde ikinci dönemde de tek sınav olacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TRT Haber canlı yayınında soruları yanıtladı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tam kapanma açıklamasının ardından liselerde ikinci dönemde de tek sınav yapılacağını duyuran Selçuk, "Bilim Kurulu bir tavsiyede bulunduğundan, Sağlık Bakanlığımız bir tablo ortaya koyduğundan sağlık neyi gerektiriyorsa onu yapmaya çalışıyoruz" dedi. ‘Yüz yüze eğitim bulaşı artırdı mı?’ sorusuna da Bakan Selçuk, “Biz her gün bütün sınıf düzeylerinde hangi gün kaç temaslı ve pozitif var bizim çocuklarımızın ailelerinde bunların tablosuna bakıyoruz. Genel tabloya baktığımızda ailelerde görülen temaslı sayısı ile toplumun genelinde görülen temaslı sayısı arasında fark var. Öğrencilerin ailelerinde görülen temaslı sayısı daha az görünüyor. Öğrencilerin ailelerinde görülen vaka sayısı yüzde 20 daha düşük. Okul daha kontrollü bir ortam. Öğretmenlerimiz çok dikkatli" dedi Öğretmenlerin aşılanmasına ise 24 Şubat’ta başlandığını hatırlatan Selçuk, “En son 425 bin öğretmenimize randevu açıldı” bilgisini verdi. Selçuk'un açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:
  • Tam kapanma sürecinin vakaların azalması için bir umut olarak görüyorum. Amacımız öncelikleri de dikkate alarak tüm sınıfları açabilmek. 17 Mayıs’tan sonra şu an için verilmiş bir karar yok. Aynı şekilde devam edeceğiz."
  • Temel eğitime ortaokullarda ikinci dönemin sınavlarının tamamlandığını söyleyebiliriz. Liselerde yüzde 40’a yakın sınavlar tamamlandı. Liselerde ikinci dönemde de tek bir sınav olacak.
  • Öğrencilerimizin yarısına yakını sınavların (YKS, LGS) zamanında yapılmasını istiyor, bir kısmı da biraz daha erteleyin diyor. Bizim şu anda bunların ertelenmesine dair bir kararımız söz konusu değil.
  • Öğrencilerin ailelerinde görülen vaka sayısı yüzde 20.

NE OLMUŞTU?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından koronavirüs salgınına yönelik alınan yeni tedbirleri açıkladı. Erdoğan,  “29 Nisan 2021 saat 19.00’dan başlayıp 17 Mayıs 2021 sabah 05.00’e kadar tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak” dedi. Tam kapanma süreci boyunca zincir marketlerin belirli saatler arasında açık olacağı kaydedildi.