AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tam kapanma açıklamasının ardında Milli Eğitim Bakanlığı, 3 Mayıs sonrasında yapılması planlanan dönem sınavlarının 17 Mayıs sonrasına ertelendiğini duyurdu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tam kapanma açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB)yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda salgın tedbirleri kapsamında alınan kararlar doğrultusunda, resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim kurumlarında 17 Mayıs 2021'e kadar yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitime geçildiği belirtildi. Açıklamada, "Uygulama, 29 Nisan 2021 Perşembe saat 17.00'den itibaren başlayacaktır. Okullarda 3 Mayıs sonrasında yapılması planlanan dönem sınavları, 17 Mayıs 2021 tarihi sonrasına ertelenmiştir." ifadesine yer verildi.

TÜRKİYE TAM KAPANMAYA GEÇİYOR

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından koronavirüs salgınına yönelik alınan yeni tedbirleri açıkladı. Erdoğan,  “29 Nisan 2021 saat 19.00’dan başlayıp 17 Mayıs 2021 sabah 05.00’e kadar tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak” dedi. Tam kapanma süreci boyunca zincir marketlerin belirli saatler arasında açık olacağı kaydedildi.