Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüs salgının seyrine göre eğitime devam edilmesi muhtemel dört senaryo üzerinde çalışıyor.

Vaka sayılarında yeniden artış yaşanması üzerine MEB, okulların açılmasına dair dört farklı senaryo üzerinde çalışmaya başladı.

VAKALARDA YAŞANAN ARTIŞ DÜŞÜNDÜRDÜ

Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüs vakalarında son günlerde yaşanan artışın devam etmesi halinde okulların açılmasına dair farklı senaryolar geliştirdi. Henüz bayram tatilinin etkilerinin koronavirüs verilerine yansımadığı tabloda dahi vaka sayısının binin üzerinde seyretmesi, bakanlığı düşündürdü.

DÖRT FARKLI SENARYO

Sözcü'den Sultan Uçar'ın haberine göre bakanlık, salgının gidişatını da göz önüne alarak okulların açılmasına dair farklı senaryolar hazırladı. Planlar şu şekilde: 1. Okulların öncelikle tüm çocuklar için sosyal mesafe korunarak, ortak kullanım alanları ve dersliklerde metrekare hesabıyla oturma düzenleri planlanarak, sınıflarda öğrenci sayısı seyreltilerek 18 milyon öğrenci için açılması planlanıyor. 2. Bilim Kurulu'nun pandeminin seyrine göre alacağı kararla, tüm çocuklar için açılma şansı kalmazsa okullar yarı zamanlı açılabilir. 3. Okullar salgının ağır seyrettiği bazı şehirlerde açılmaz iken salgın sürecini daha hafif atlatan şehirlerde, il dışı seyahat kısıtlaması ile birlikte açılabilir. Okulların açılmayacağı şehirlerde telafi eğitimleri yapılacak. 4. Eylül ve ekimde olası ikinci dalga salgına karşı 2020-2021 Eğitim/Öğretim yılında kısmi veya tamamen uzaktan eğitime geçişle ilgili teknolojik altyapı çalışmaları tamamlandı.

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ VE SINAVA GİRECEKLER ÖNCELİKLİ

2019-2020'de ilkokul birinci sınıfa başlayan ve pandemi nedeniyle yarım dönem okula gitmek zorunda kalan 1,1 milyon öğrenci ile yine bu yıl okula başlayacak olan çağ nüfusuna göre 1,2 milyon öğrencinin okuma yazmayı öğrenmesi veya bildiğini unutmaması için öncelikli olması planlanıyor. LGS'ye girecek 8'inci sınıflar ve YKS'ye girecek 12'nci sınıfların da öncelikli olması düşünülüyor.