Milli Eğitim Bakanı Selçuk, LGS'de şaibe iddialarına yönelik,  "Bunu iddia eden her kimse bu iddiaları ispatlaması gerekiyor" açıklamasında bulundu.

2021 yılının sınav sorularının bir yayınevine ait kitapçıkla benzerlik gösterdiği iddialarının ardından Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk açıklama yaptı. NTV'nin haberine göre Selçuk, "Biz yıl içinde örnek soruları her ay yayınladık. Sadece 3 soru daha önce yayınladığımız sorulara benzer" dedi. Öte yandan benzer soru olmadığını da kaydeden Selçuk, "Bunu iddia eden her kimse bu iddiaları ispatlaması gerekiyor. Ortada somut delil yok. Biz hiç kimseden soru almayız, kimsenin de sorusunu yayımlamayız" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren Karabıyık “Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan merkezi sınav 06.06.2021 tarihinde tamamlanmıştır. 1 milyon 243 bin 801 öğrencinin katıldığı sınav ile ilgili bazı şaibeli konular basına yansımıştır. 2021 LGS sorularının bir yayınevine ait kitapçıkla paralellik gösterdiği iddiaları gündeme gelmiştir” ifadelerini kullandı.