Milli Eğitim Bakanlığı'nın rehber öğretmenlere dağıtılan ve ayrımcı görseller içeren kitap Meclis gündemine taşındı. CHP Milletvekili Yıldırım Kaya, "Bu hukuken suçtur. Kitaptaki resimler, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmektedir" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) "Psikososyal Önleyici Destek Programı" kapsamında rehber öğretmenlere dağıttığı kitapta yer alan ayrımcı görseller Meclis gündemine taşındı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, başı açık kadınları çocuklara şiddet ve istismar uygularken, başı kapalı kadınları ise şefkat gösterirken resmeden kitap hakkında, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması talebiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

"TOPLUMSAL BARIŞIMIZI BOZACAK GİRİŞİMLER"

MEB'in kadınlar üzerinden algı operasyonu yaptığını belirten Yıldırım Kaya, şu açıklamada bulundu: "Milli Eğitim Bakanlığı'nın kitapta; doğal afet, terör ve cinsel istismar gibi olaylar anlatılırken, başı açık kadınlar çocuklara şiddet ve istismar uygularken, başı kapalı kadınlar şefkat gösterirken resmedilmiştir. Kitaptaki resimler, farklı özelliklere sahip kesimleri karşı karşıya getirerek, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmektedir. Bu tür algı operasyonları toplumsal barışımızı, huzurumuzu ve kardeşliğimizi bozacak girişimlerdir."

"BU HUKUKEN SUÇTUR"

Bu içerikte bir kitabın dağıtılmasının suç olduğunu belirten Kaya, "Ne Milli Eğitim Bakanlığı, ne de başka bir kurum, kuruluş ya da kişi, kadınlarımızın kılık kıyafeti üzerinden algı operasyonu yapamaz. Bu hukuken suçtur, vicdanları yaralayan bir girişimdir. CHP olarak; halkı bölen, cepheleştiren, ötekileştiren bu tür algı operasyonlarına asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu. Kaya tarafından Bakan Ziya Selçuk'a yönetilen sorular şöyle: 1. Bu tür algı çalışmasıyla Milli Eğitim Bakanlığımız neyi amaçlamaktadır? 2. Toplumsal barışımızı hedef alan kitaplar toplatılacak mıdır? 3. Kitapların hazırlatılması ve dağıtılasından sorumlu olan kişiler hakkında soruşturma başlatılacak mıdır?