YÖK'ün Sağlık Bakanlığı'nın uzaktan eğitim tavsiye kararını üniversitelere iletmesinin ardından üniversite yönetiminden yanıt alamadıklarını belirten Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri bir açıklama yayınladı. Sosyal medyada kampanya başlatan öğrenciler üniversite yetkililerine, "Toplu bilgilendirme istiyoruz" diye seslendi.

Yüksek Öğrenim Kurulu (YÖK) geçen hafta üniversitelere koronavirüs salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından bir tavsiye karar yazısı gönderdi. Buna göre Sağlık Bakanlığı, salgın koşulları nedeniyle tüm üniversitelerde imkanlar el verdiği oranda uzaktan eğitime geçilmesini ve 2020-2021 yılı güz döneminde uzaktan eğitimin uygulanmasını tavsiye etti. Bu tavsiye kararının ardından üniversite yönetiminden herhangi bir açıklama yapılmamasına tepki gösteren Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrencileri bir açıklama yayınlayarak, sosyal medyada kampanya başlattı.

"TOPLU BİR BİLGİLENDİRME İSTİYORUZ"

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri tarafından yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sayın Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yöneticileri, Sağlık Bakanlığı'nın 04/09/2020 tarihli YÖK’e gönderdiği tavsiye üzerine daha önce hibrit sistem uygulayacağını söyleyen bazı üniversiteler online eğitim kararı aldı. Bizim açımızdan herhangi bir değişiklik var mıdır? Çoğumuz şehir dışından İstanbul’a geleceği için mevcut evlerimizin kontratlarını uzatmak ya da evi olmayanların yeni ev veya yurt bulması gibi durumlarla karşı karşıyayız. Okul açılmayacaksa mevcut kira sözleşmelerimizi boş yere yenilemek ya da tekrar ev kiralamak istemiyoruz. Okulların açılması durumunda alınacak önlemler nelerdir? Hangi koşullarda (Hijyen koşulları, sınıf kapasiteleri, öğretim gün sayısı) yüz yüze eğitimi sürdüreceğiz? Sizlerden ricamız, alınacak ya da alınmış olan kararlarda bizlere sağlıklı ve ivedi cevapları iletmenizdir. Bazı duyumlar yerine tüm öğrencileri muhatap alan toplu bir bilgilendirme istiyoruz."

REKTÖR'DEN AÇIKLAMA TALEBİNE YANIT

Öğrencilerin açıklaması ve sosyal medya kampanyasının ardından Rektör Handan İnci'den açıklama geldi. Öğrencilerin talebini kabul eden Rektör İnci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Sevgili öğrenciler, önümüzdeki güz döneminde derslerin nasıl yapılacağı konusu yarın sabah 10.00’da Senatomuzun kararıyla kesinleşecek. Size en geç 10.05’de açıklama yapmaya söz veriyorum. Bu gece de sabır lütfen." https://twitter.com/handaninciMSGSU/status/1303045499877044225