Gelecek Partisi, Türkiye'de 5 milyon kişinin öğrenim kredisi borcunun olduğunu ve 280 bin kişiye bu nedenle haciz işlemi uygulandığını açıkladı.

Türkiye'de 280 bin kişiye öğrenim kredisi borcunu ödeyemediği için haciz işlemi uygulanmış.

"FAİZLER DURMALI TAKSİTLER UYGUN HALE GELMELİ"

Gelecek Partisi Gençlik ve Spor İzleme Kurulu Başkanlığı, Türkiye'de üniversite gençliğinin önemli gelir kaynağı olan öğrenim kredisi ve borçluların durumu hakkında açıklama yaptı. Buna göre Türkiye'de 5 milyon kişi üniversite hayatı boyunca öğrenim kredisi kullandığı için borçlu durumda. Bu borçluların 280 binine ise haciz işlemi yapıldı. Zor günlerde geçildiği belirtilen açıklamada, "Yüksek oranlı aylık gecikme faizleri uygulanıyor. İşsizlik oranının her geçen gün arttığı bu ortamda hacizler durdurulmalı, işleyen faizler sıfırlanmalı ve taksitler revize edilmelidir" denildi.

KYK'NIN YURT KARARI DA ELEŞTİRİLDİ

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurt Müdürlükleri'nin yaz okulu, staj ve KPSS benzeri kurslar için yaz döneminde yurtlarda kalınmayacağı kararının eleştirildiği açıklamada, "Özel yurtlar virüs sürecinde yurtta kalmadıkları halde öğrencilerimizden ücret aldı. Öğrencilerin hak ve hukuku gözetilmelidir" ifadelerine yer verildi.