Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020-2021 eğitim öğretim yılının aşamalı bir şekilde 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle açılacağını 21 Eylül'de yüz yüze eğitime geçileceğini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020-2021 eğitim öğretim yılının aşamalı bir şekilde 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle açılacağını duyurdu.

AŞAMALI MODEL

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Okulların açılacağı tarihi açıklayan Selçuk, "Koronavirüs tedbirleri kapsamında aşamalı olarak eğitime başlayacağız. İlk olarak sanal ortamda EBA TV üzerinden 31 Ağustos'ta başlayacak olan eğitim öğretim yılı, 21 Eylül'de sayısı azaltılmış sınıflarda yüz yüze devam edecek. İsteyen özel okullar 17 Ağustos'ta uzaktan eğitime başlayabilecek. Hangi yaş gruplarında yüz yüze eğitime başlanacağı ise Bilim Kurulu'nun tavsiyesine göre belirlenecek" dedi.

"SAHADA 2 BİN DENETÇİ OLACAK"

Eğitimin sahada ne düzeyde ilerlediğinin denetleneceğini söyleyen Selçuk, "Bu standartların uygulaması nasıl denetlenecek? Bunlar için de 2 bin denetmenimiz şu anda sahada ve okullardalar ve her okulu gözden geçiriyorlar. Öğretmen ve velilerimiz için hazırlanan kılavuzlar devam ettirilecek. Okulun ilk haftasında da özel bir uyum programı ortaya koyacağız. Öğretmenlerle ilgili bir çalışma olacak ama öğrenciler için açıklamalarımız devam edecek" dedi. Tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüsün Türkiye'de de yayılmasıyla birlikte okullar 13 Mart tarihinde kapatılmıştı. Uzaktan eğitimin EBA TV üzerinden yapılmaya başlandığı Türkiye'de pek çok öğrenci ve veli bu sistemden şikayetçi olmuş ve verimliliğini tartışmaya açmıştı. Selçuk, bugün yaptığı açıklamayla 31 Ağustos'ta yeniden EBA TV ile eğitimin başlayacağını duyurdu.