Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü arasında okullarda hijyen ile ilgili işbirliği protokolü imzalandı. Konuya ilişkin TSE yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre, okulların açılması durumunda öğrencilerin ateşinin ölçülmeyeceği, evde velilerin ölçüp okula haber vereceği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü arasında okullarda hijyen ile ilgili işbirliği protokolü imzalandı. Protokolün ardından yayımlanan "Eğitim Kurumlarında Enfeksiyonu Önleme Kılavuzu"nda düzenlemeler duyuruldu. TSE yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre, "Okulda öğrencilerin değil, sadece ziyaretçi ve personelin ateşi ölçülecek. Okula girişte öğrencilerin tek tek ateşi ölçülmeyecek. Veliler her sabah evde ateş ölçüp okula bildirecek" dedi.

SADECE ZİYARETÇİ VE PERSONELLERİN ATEŞİ ÖLÇÜLECEK

Kılavuza göre, okulda öğrencilerin değil, sadece ziyaretçi ve personelin ateşi ölçülecek. Okula girişte de öğrencilerin tek tek ateşi ölçülmeyecek. Veliler her sabah evde ateş ölçüp okula bildirecek. Okullarda da soyal mesafe için gün boyu anons yapılacak.