Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş, torpil yapması için kendisine baskı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile yaptığı tartışmanın ardından kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Muğla'da kendisine verilen torpil listesini kabul etmeyen ve yöneticileriyle tartışan Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

TORPİL LİSTESİNİ REDDETTİ

Muğla'da Olgunlaşma Enstitüsü Müdürlüğü yapan Hüdayi Baş, 4 kişilik usta öğrenci alımı için yapılan sınav sonucunda, sınavda başarılı olan kişileri ilan etmeye hazırlanırken İlçe Milli Eğitim Müdürü, kendisine bir torpil listesi verdi. Listeyi ilan etmeyi reddeden Baş, sınavı kazanan kişilerin kuruma alınması gerektiğini savundu. İl Milli Eğitim Mdürü Pervin Töre tarafından makama çağrılan Baş, durumu Töre'ye anlattı. Töre'nin Baş'a torpil listesini yeniden vermesiyle birlikte ikili arasında tartışma çıktı. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, liyakatı savunan Hüdayi Baş'a, "İşine gelmiyorsa, ilkelerine ters ise istifa et" dedi. Bunun üzerine Baş, durumu Milli Eğitim Bakanlığı'na bildiren bir yazı yazarak gereğinin yapılmasını istedi. Dilekçeyi yolladıktan sonra fenalaşan Baş, hayatını kaybetti. Avaz Türk'te yer alan habere göre, Hüdayi Baş'ın bakanlığa gönderdiği metin şu şekilde: