YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından YÖK, üniversite kayıt tarihlerinin 6 Eylül'e kadar uzatıldığını duyurdu.

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından YÖK, üniversite kayıt tarihlerinin 6 Eylül'e kadar uzatıldığını duyurdu. YÖK tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedldi: “YÖK olarak, Başkanlığımıza öğrenciler tarafından iletilen talepler doğrultusunda 2020- YKS kayıt tarihlerinin ‘öğrencilerin lehine olacak şekilde’ uzatılmasına karar verilmiştir. Buna göre; yükseköğretim kurumlarına giderek şahsen başvuracak adayların 05 Eylül 2020 Cumartesi saat 17:00'ye kadar, elektronik kayıt (e-kayıt) yaptıracak adaylar için 06 Eylül 2020 Pazar günü saat 23.59’e kadar, kayıt işlemlerini yaptırabilmesi kararı alındı."

KYK BAŞVURULARI NE OLACAK?

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu, yurt başvurularına dair bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada, sürecin Yükseköğretim Kurulu’nun açıklayacağı takvime göre belirleneceği bildirildi. Açıklamada, “Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, her yıl ağustos ayında aldığı yurt başvurularını, bu yıl yaşanan pandemi süreci sebebiyle Yükseköğretim Kurulu’nun açıklayacağı akademik takvime göre belirleyecek ve kamuoyuyla paylaşacak” denildi.