YÖK Başkanı Yekta Saraç, "Ülkemizdeki bu salgın sürecinde 'esnek davranarak' eğitimlerinizin mümkün olduğunca telafi edilmesi yönünde 'eş zamanlı farklı seçenekler' sunmaya gayret ediyoruz. Uzaktan verilemeyen derslerin yaz döneminde telafi eğitimi ile mümkün olduğunca verilebilmesi yönünde üniversitelerimize bir hareket serbestisi imkanı tanıdık" dedi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Twitter hesabından yaptığı koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesine ilişkin açıklamada bulundu. Saraç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bildiğiniz üzere Covid-19 salgını sonrasında YÖK olarak, üniversitelerimizin kapasiteleri ve yetkinlikleri ile orantılı olarak derslerin (uygulamalı eğitimlerin teorik kısımları dahil) uzaktan eğitimle yapılabilmesi, bu dönem uzaktan verilemeyen derslerin ise "yaz döneminde telafi eğitimi (yaz eğitimi)" ile mümkün olduğunca verilebilmesi yönünde üniversitelerimize bir hareket serbestisi imkanı tanıdık.

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE PLATFORMU DAHA DA ZENGİNLEŞTİRECEĞİZ"

Uzaktan eğitim sürecinizde istifade edebilmeniz için de farklı üniversitelerin dijital ders materyallerinden oluşan ders havuzu niteliğindeki "YÖK Dersleri Platformu"nu sizlerin açık erişimine sunduk.Önümüzdeki günlerde platformu daha da çeşitlendirip zenginleştireceğiz.

KAYIT DONDURMA İMKANI VERİLDİ

Bunun dışında bazı öğrencilerimizden gelen bu bahar döneminde azami süreye sayılmayacak şekilde kayıt dondurma imkânı verilmesi yönündeki talepleri de değerlendirerek bu hakkı da "talep eden öğrencilerimize" verdik. Bilmenizi isteriz ki, ülkemizdeki bu salgın sürecinde "esnek davranarak" eğitimlerinizin mümkün olduğunca telafi edilmesi yönünde "eş zamanlı farklı seçenekler" sunmaya gayret ediyoruz."