YKS adayları, tercih sonuçlarının hala açıklanmamasına sosyal medya üzerinden #osymtercihleriacıkla etiketi ile başlattığı kampanya ile tepki gösteriyor. ÖSYM Başkanı Aygün, adayların tepkileri üzerine bu hafta sonuçların açıklanacağını duyurmuştu.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2020 adaylarının, 6-14 Ağustos tarihleri arasında yaptıkları üniversite tercihlerinin sonuçlarının hala açıklanmamasına yönelik tepkisi sürüyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Aygün'ün geçen hafta yaptığı açıklamanın ardından, tercih sonuçlarının hala açıklanmamasına tepki gösteren adaylar, sosyal medya üzerinden çağrılarına devam ediyor. Twitter'da #osymtercihleriacıkla etiketi ile yapılan paylaşımlarda, tercih sonuçlarının bir an önce açıklanması istendi. Etiket kısa sürede Türkiye gündeminde birinci sıraya yükseldi.

ÖSYM BAŞKANI BU HAFTAYI İŞARET ETMİŞTİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, sonuçların açıklanmaması nedeniyle adayların sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımların ardından 22 Ağustos'ta açıklama yapmıştı. Aygün, "Sevgili gençler, heyecanlısınız, sizi anlıyorum ve heyecanınızı paylaşıyorum. Ülkemizin yarınları olan sizler için tüm gücümüzle çalışıyoruz. 2020-YKS yerleştirme işlemlerinde kontroller devam ediyor. Önümüzdeki hafta içerisinde yerleştirme sonuçlarını açıklayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

29 AĞUSTOS'TAN İTİBAREN ÜNİVERSİTE KAYITLARI BAŞLIYOR

27 ve 28 Haziran'da sınava giren adaylar, 6-14 Ağustos tarihleri arasında üniversite tercihlerini tamamladıktan sonra tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak olan üniversite elektronik kayıtları ise 29 Ağustos tarihinden itibaren yapılabilecek.