Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında 25-26 Temmuz'da yapılması planlanan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavları'nın (YKS) 27-28 Haziran tarihine çekildiğini açıkladı. Karar öğrencilerin tepkisine neden oldu.

YKS tarihleri 1 ay erkene alındı. Sınava dair hazırlık yapan ve salgın nedeniyle belirsizlik yaşayan öğrenciler, karara tepki gösterdi.

ERTELENEN SINAV ERKENE ALINDI

Koronavirüs salgını nedeniyle üniversiteye giriş sınavı olarak bilinen YKS, daha önce alınan kararla 25-26 Temmuz tarihlerine ertelenmişti. Kabine toplantısı sonrası basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, YKS'nin 1 ay erkene alındığını ve 27-28 Haziran'da yapılacağını söyledi.

ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

Kararın ardından #yks2020 etiketi Twitter Türkiye gündeminde birinci sırada yer alırken, öğrenciler sınavın öne çekilmesine tepki gösterdi. Öğrenciler sınav tarihinde değişiklik istemiyordu. Bir değişiklik yapılması halinde ise sınavın iptalini veya daha ileri bir tarihe ertelenmesi gerektiğini düşünen öğrenciler, bunun tam aksi bir karar çıkmasını sosyal medyada protesto etti. Sınav tarihinin erteleneceği iddiaları üzerine Twitter'da #ykstarihinedokunma etiketi açılmış ve binlerce öğrenci bu etikette paylaşım yapmıştı. İşte Erdoğan'ın açıklaması sonrası sosyal medyada oluşan tepkilerin bazıları:

"BİZ BUNU KABUL ETMEYECEĞİZ"

YKS'ye girecek öğrenciler bugün Üsküdar'da bulunan ÖSYM İstanbul Sınav Merkezi önünde bir araya geldi. Öğrenciler, "Biz üç beş insan değiliz. Biz iki buçuk milyon kişiyiz. İnsanların ölmesine sebep olacaksınız ama bu sınavı ertelemeyeceksiniz öyle mi? Biz bunu kabul etmeyeceğiz!"