Köy okulları 15 Şubat, ilkokulların tüm sınıfları 1 Mart Pazartesi günü yüz yüze eğitime başlıyor. Eğitim haftada 2 gün seyreltilmiş olarak yapılacak. 8 ve 12. Sınıflar için de tarih 1 Mart. Veliler isterlerse çocuklarını okula göndermeyebilecek.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, okulların 1 Mart’ta açılması ile ilgili detayları açıkladı. Selçuk’un verdiği bilgilere göre, 1 Mart Pazartesi itibariyle tüm sınıf düzeylerinde açılacak. İlkokullarda eğitim seyreltilmiş şekilde haftada 2 gün devam edecek. Köy okulları ise 15 Şubat tarihinden itibaren yüz yüze eğitime geçiyor. Sınav döneminde olan 8. ve 12. sınıf öğrencileri içinde 1 Mart’ta okulların kapılarını açacağını söyleyen Bakan Selçuk, “Lise öğrencilerimizin birinci dönemden kalan sınavları, mart ayı içerisinde planlanarak yüz yüze gerçekleştirilecektir.” dedi. Aynı şekilde 1 Mart'tan itibaren özel gereksinimli öğrenciler için de özel eğitim okulları ve sınıfları eğitim vermeye başlayacak.

GİTMEYEN DEVAMSIZ SAYILMAYACAK

İsteyen veliler çocuklarını okula göndermeme tercihi yapabilecek. Yazılı olarak bu tercihi bildiren velilerin çocukları yok yazılmayacak, ancak müfredattan sorumlu olacak. Aşı konusunda da bilgi veren Bakan Selçuk, yüz yüze eğitim vermeye başlayan öğretmenlerin öncelikli olacağını duyurdu.