Türkiye Ermenileri Patrikliği, koronavirüs salgını nedeniyle 16 Mart'tan beri toplu ibadete kapalı olan kiliselerini 19 Temmuz'da yeniden açıyor.

Türkiye Ermenileri Patrikliği, koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında 16 Mart'tan beri toplu ibadete kapalı olan kiliselerini yeniden açıyor. Ruhani Kurul toplantısında alınan karar doğrultusunda kiliseler 19 Temmuz'da Vartavar Yortusu'nda açılacak. Türkiye Ermenileri Patrikliği yapılan tarafından yapılan açıklamada, "Doğal olarak ülkemizin genel durumu hakkında yapılacak resmi beyanlar dikkate alınacak, gerekli görülecek durumlarda kiliselerin ibadete açılış tarihi ertelenecek veya toplu ibadete kapatılacaktır" denildi.

PAZAR AYİNLERİ SOSYAL MEDYADAN DEVAM EDECEK

Kilise bahçe ve salonlarında toplantıların yapılması ise kabul görmezken, komünyon dağıtımının ise isteyenlere verileceği belirtildi. Patrikik pazar ayinlerinin ise halka kapalı olmaya devam edeceğini bildirirken, sosyal medya üzerinden canlı yayın yapılmaya devam edeceğini duyurdu. Nikah, cenaze ve vaftiz törenlerindeyse sadece birinci derecen akrabaların katılması şartı getirildi. Törenlerde temasta kaçınılması uyarısında bulunuldu.