İçişleri Bakanlığı’ndan ‘evlenme başvurularına’ ilişkin yeni düzenleme geldi. Düzenleme ile evlenme işlemlerinde çiftlerden birinin ikamet ettiği il ve ilçedeki evlendirme memurluğuna başvuru zorunluluğu ortadan kaldırıldı.

İçişleri Bakanlığı evlenme işlemleriyle ilgili yaptığı düzenlemeyle ikametin bulunduğu il ve ilçedeki evlendirme memurluğuna müracaat etme zorunluluğunu kaldırdı. Durumun, yerleşim yeri adresi farklı il veya ilçelerde bulunan kişiler açısından zorluklar yaşanmasına ve gerçeğe aykırı adres beyanında bulunulmasına neden olduğu belirtildi.

ENGEL HALLERİNE İLİŞKİN TESPİT

Genelgede, kişilerin evlenmelerinde engel hallerinin bulunup bulunmadığına ilişkin tespitin, Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) ve Kimlik Paylaşımı Sistemi (KPS) üzerinden yapıldıktan sonra evlendirme memurlukları tarafından "Evlenme Ehliyet Belgesi" ve evlenmeye ilişkin diğer belgelerin düzenlediği ifade edildi.

HERHANGİ BİR EVLENDİRME MEMURLUĞUNA BAŞVURU YAPILABİLECEK

Evlenmek isteyen çiftler, yerleşim yeri ve adres şartı aranmaksızın evlenme müracaatlarını herhangi bir evlendirme memurluğuna (muhtarlıklara yapılan evlendirme başvuruları hariç) yapabilecek.