Zonguldak'da 8 yıllık sevgilisi ile evlenmesine fazla kiloları nedeniyle izin verilmeyen Akın Türkoğlu, 6 ayda 212 kilo verdikten sonra sevgilisinden ayrıldı.

Fazla kiloları nedeniyle sevgilisinin ailesi tarafından evliliği engellenen Akın Türkoğlu (22), 6 ayda 212 kilo verdi.

296 KİLOYA ÇIKTI EVLİLİĞİ ENGELLENDİ

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde yaşayan Akın Türkoğlu, 7 yaşından itibaren obezite probleminden dolayı kilo almaya başladı. Son 15 yılda hızla kilo alan Türkoğlu, 296 kiloya kadar çıktı. Türkoğlu, evlenmeye karar verdiği 8 yıllık kız arkadaşını ailesinden istedi. Genç kızın ailesi ise Türkoğlu'nun fazla kiloları nedeniyle, bu evliliğe onay vermedi. Kiloları nedeniyle güçlükle yürüyen Türkoğlu, kız arkadaşının mezuniyet töreninde takım elbise giyebilmek için kilo vermeye karar verdi. 6 ay önce her gün 25 kilometre yürüyerek sadece çorba ve su ile beslenmeye başlayan Türkoğlu, hızla kilo vermeye başladı. 6 ayın sonunda da 212 kilo vererek, 84 kiloya düşmeyi başardı.

"YARIM KASE ÇORBA İÇTİM YÜRÜDÜM SU İÇTİM"

Zayıflamaya başladığı süreçte özellikle yürüyüşe öne verdiğini söyleyen Türkoğlu, "Evlenmek istiyordum. Ailesi beni istemedi, arkadaşları kilolarımdan dolayı hor gördüler. Ona, 'Sen ona yakışmıyorsun' dediler. Çok hırs yapmıştım. Mezuniyet töreninde takım elbise giyebilmek için kilo vermeye karar verdim. Her gün dağ-bayır 25 kilometre yol yürüdüm. Kendi işlerimi yürüyerek, hallediyorum. Arabam vardı. Altı aydır arabama hiç binmedim. Yarım kase çorba içerek, diyet yapıyordum. Diyetisyene gitmedim. 296 kilo ile başladığım diyet ile 84 kiloya düştüm" dedi.

SEVGİLİSİNDEN AYRILDI

Kilovermekten dolayı mutlu olduğunu söyleyen Türkoğlu, "Sevdiğim kızın ailesi beni istemeyince, mezuniyet törenine gitmedim. Ama takım elbise giymeye başladım. Sevgilimden de ayrıldım. Sağlığım çok iyi, kilo vermekten dolayı çok mutluyum. Eskiden internetten elbise siparişi verirdim. Şimdi istediğim mağazaya giderek, beğendiğimi giyip, alabiliyorum. Her gün 25 kilometre yol yürümeye devam ediyorum. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğim. İnşallah ileride beni isteyen ve seven biriyle karşılaşırım. Kilo vermek isteyenlere tavsiyem bol bol yürüyüş yapsınlar ve su tüketsinler. Ben şu an hayatımdan çok mutluyum" şeklinde konuştu.