Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı gençlerin aktif vatandaşlığını teşvik edecek yol ve yöntemler üretmelerine alan açmak için bir “hackathon buluşması” düzenliyor.

İmeceLAB desteğiyle gerçekleşecek FikirFeza Gençlik Hackathonu, toplumun sorunlarına yaratıcı ve yenilikçi çözümler sunacak tüm fikirlere ve 15-30 yaş aralığındaki herkesin katılımına açık olacak. 1-10 Temmuz 2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak düzenlenecek Hackathona katılmak için bu linke tıklayarak hemen kayıt yaptırmak mümkün. Kazanan ilk üç takıma farklı meblağlar karşılığında Sivil Düşün desteklerinin hediye edileceği Hackathona son başvuru tarihi ise 24 Haziran.

HACKATHAN’DA NELER OLACAK?

“Aktif vatandaş olabilmenin yeni yollarını nasıl keşfederiz; hangi araçları daha yenilikçi hale getirebiliriz? Ne tür stratejiler vatandaşların, toplumun sorunlarını çözmek yolunda inisiyatif alması için yol açabilir? Farklı hak alanlarında hepimizin yüz yüze geldiği sorunlara yaratıcı çözümler bulmak için medya, sanat, teknoloji ve eğitim bize nasıl imkanlar sunabilir?” sorularına yanıt aranacak FikirFeza Gençlik Hackathonu, 50’ye yakın takımın bu sorulara yanıt olacak projeler üretmesi için alan açıyor. Başvuranlar arasından 150 kişinin yarışacağı programda yarışmacı takımlar, hiçbir sınır ve kalıp olmaksızın özgürce proje üretmeye davet edilecek. Seçilen sorunlara çağı yakalayan ve ilham veren çözümler üretilirken, medya, sanat, teknoloji ve eğitimin farklı imkanları da araştırılacak.

10 GÜN SÜRECEK

10 günlük Hackathon süreci boyunca katılımcılar mentorlarla fikir alışverişinde bulunma, eğitim ve atölyelere katılma, uzman konuşmacılardan ilham alma olanağı da bulacak. Programın sonunda jürinin seçeceği ilk üç projenin sahibi olan takımlar sırasıyla 10 bin, 7 bin 500 ve 5 bin Euro değerindeki Sivil Düşün desteğinden faydalanacak.Hackathon katılımcılara atölye ve eğitimlerin yanı sıra, pek çok eğlenceli aktivite de sunuyor. Hackathona ilişkin detayları Sivil Düşün sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Hackathon hakkında detaylı bilgi edinmek ve başvurmak için tıklayabilirsiniz.