Geçtiğimiz günlerde İskenderun'da 6 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan TIR faciasının ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılında kazanın yaşandığı yere kaçış rampası yapılması için karar aldığı fakat Karayolları Genel Müdürlüğü'nün bu kararı uygulamadığı ortaya çıktı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun'da yaşanan ve 6 kişinin ölümüne yol açan tır faciasındaki sorumluluğun Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde olmadığını, sorumluluğun Karayollarında olduğunu söyledi. Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) 2016 yılında kazanın yaşandığı yere kaçış rampası yapılması için karar aldığı ve bu karara Karayolları 53. şube şefliği temsilcisinin de imza atmasına rağmen kararın gereğinin yerine getirilmediğini açıkladı.

LÜTFÜ SAVAŞ CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Lütfü Savaş canlı yayın konuğu olduğu HRT ekranlarından konuya ilşkin önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Savaş, kazanın yaşandığı yerde sorumluğun karayollarında olduğunu ifade ederek '' gereğini yapmayan tek merci karayollarıdır.O da iktidarın emrinde çalışan karayollarıdır.Hem 18 yıldır karayollarını yöneteceksin hem de tutup topu başkasına atacaksın. Ey AK Partili milletvekili kardeşlerim bu karayolları sizin fakat sahip çıkamadığınız için bir çok insan hayatını kaybediyor. Sonra da başkasına iftira atıyorsunuz. Kul hakkıyla gidersiniz Rabbim Kul hakkıyla gelmeyin diyor. İki günlük siyaset için vicdani değerlerinizi bir tarafa bırakmayın. Önce iğneyi kendinize batırın. Karayollarına çeki düzen verin ''dedi.