İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'Kardeş Aile Paketi' ve Anne-Bebek Paketi adında iki yeni dayanışma kampanyası başlattı.

İBB, 'Kardeş Aile Paketi' ve Anne-Bebek Paketi adında iki yeni dayanışma kampanyası başlattı.

İKİ YENİ KAMPANYA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi salgın döneminde yurttaşların mağduriyetini gidermek adına düzenlediği kampanyalara iki yeni kampanya daha ekledi. Dayanışma ihtiyacı olan yurttaşlarla destek olmak isteyen yurttaşları bir araya getirecek olan İBB, bu iki kampanya ile salgının yoksullar üzerindeki etkilerini hafifletmeyi amaçlıyor.

NASIL BAŞVURULUR?

İBB'nin başlatmış olduğu bu iki yeni dayanışma kampanyasına başvurmak isteyen ihtiyaç sahibi yurttaşlar öncelikle 153’ü arayarak Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Destek Programını müracaat edecek. Başvuru esnasında İstanbulkart numarası kaydı alınacak ve başvurunun onaylanması halinde karta yükleme talimatı oluşturulacak. Bakiye yüklenen ihtiyaç sahipleri İstanbulkart’ları (akbil) aracılığıyla anlaşmalı marketlerden alış veriş yapabilecek. İki kampanya için belirlenen tutarlar, Kardeş Aile’de ihtiyaca göre 100 TL ile 250 TL iken Anne – Bebek için 1 çocuklu ailede 125 TL, 2 çocuklu aile ise 200 TL olarak saptandı.

İBB'NİN ANLAŞMALI OLDUĞU MARKETLER HANGİLERİ?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardımlar kapsamında bazı marketlerle anlaşarak yurttaşlara yardım ediyor. Bankalara İstanbulkart ile giden yurttaşlar, karttaki bakiye oranında alışveriş yapabiliyor. İşte İBB'nin anlaşmalı olduğu süpermarketler: CARREFOURSA ÇAĞRI HAPPY CENTER KİM MİGROS ONUR RAMMAR ŞOK UCZ