İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekim ve Kasım aylarında tamamlanacak olan 3 farklı noktada yol çalışması başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekim ve Kasım aylarında tamamlanacak olan 3 farklı noktada yol çalışması başlattı. Bu yollardan biri yeni havalimanına ücretsiz ulaşım olanağı sağlarken, bir diğeri trafikte 20-25 dakika zaman kazandıracak.

EKİM VE KASIM AYLARINDA TAMAMLANACAK

Halk Tv'de yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB); Arnavutköy, Hadımköy ve Başakşehir'de karayolu ulaşımını rahatlatmak için yol çalışması başlattı. Arnavutköy, Büyükçekmece-Hadımköy TEM bağlantı yolu ile Başakşehir'deki Şamlar ve Kayabaşı mahallelerini birbirine bağlayıp Kayaşehir'e kadar uzanan yoldaki çalışmalar Ekim ve Kasım aylarında tamamlanacak.

YENİ HAVALİMANINA ÜCRETSİZ ULAŞIM OLANAĞI SAĞLIYOR

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Arnavutköy Tayakadın'daki bağlantı yolunun ek şeritlerle yenilenmesi çalışmalarına başladı. Geliş-gidiş birer şerit olan 4 kilometrelik yol, her iki yöne birer şerit daha eklenerek genişletilecek. Arnavutköy ve çevresindeki ilçelere, yeni havalimanına ücretsiz ulaşım olanağı sağlayan yoldaki inşaat, ekim ayında tamamlanacak.

20-25 DAKİKA ZAMAN KAZANDIRACAK

Büyükçekmece Çakmaklı Mahallesi-Hadımköy TEM bağlantı yolunda da çalışma başlatıldı. Geliş-gidiş ikişer şerit olarak inşa edilecek yol, 4,5 kilometre uzunluğunda. Yol, ekim ayında İstanbulluların kullanımına sunulacak. Yol hizmete alındıktan sonra Büyükçekmece'den Hadımköy istikametine yolculuk yapan sürücüler, Gürpınar Kavşağı ve halk arasında 'Deve Bağırtan Caddesi' olarak anılan güzergahtaki yoğun araç trafiğinden kaçınabilecek ve 20-25 dakika zaman kazanacak.

İLÇE BELEDİYELERİNE 100 MİLYON LİRALIK ASFALT YARDIMI YAPILACAK

Başakşehir'eki Şamlar ve Kayabaşı mahallelerini birbirine bağlayıp Kayaşehir'e kadar uzanan geliş-gidiş 6 şeritli yolda da inşaat çalışmaları sürüyor. Toplam 5 kilometrelik yol kasım ayında hizmete sunulacak. Yeni yolların yanı sıra kentin 39 ilçesindeki 4 bin kilometreyi aşkın ana arterde bakım, onarım ve asfalt yenileme çalışmaları da sürüyor. Bu amaçla 2020 yılı boyunca 1 milyon 200 bin ton asfalt kullanılacak. İBB'nin sorumluluğunda olmayan ara arterlerdeki çalışmalar için ise yıl sonuna kadar ilçe belediyelerine toplamda 100 milyon liralık asfalt yardımı yapılacak.