Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’ye turist çekebilmek amacıyla açtığı sitede, “rakının tadını çıkarırken ağzınızdaki tadı değiştirmek için” diyerek en iyi 10 mezeyi seçti. Sitede, rakı için de “aslan sütü” ifadesi kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “meyhane” adının yasaklanması gibi yeni yasaklardan söz ederken, Kültür ve Turizm Bakanlığı “dışarı”da rakı meze reklamı yapıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet yürüten Türkiye Turizm, Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) tanıtım için kurduğu “Go Turkey”  internet sitesinde “5’i soğuk, 5’i sıcak olmak üzere en iyi 10 meze” belirlendi.

“ASLAN SÜTÜ” VURGUSU

Hürriyet’ten Umut Erdem’in haberine göre, ilgili sayfada mezeler için “Meze sizi doyurmak için değil, rakının tadını çıkarırken ağzınızdaki tadı değiştirmek için var. Hatta pek çok kişi, sohbetin rakınıza eşlik edecek en iyi meze olduğunu iddia edebilir” denildi. Rakı için ise, “Türklerin anason aromalı içeceği olan rakı, zaman zaman ‘aslan sütü’ olarak anılır” ifadesi kullanıldı.

EN İYİSİ 10 MEZE

Kültür ve Turizm Bakanlığı “onaylı” soğuk mezeler sırasıyla Fava, mercimek köftesi, deniz börülcesi, ezme ve Çerkes tavuğu olurken; sıcak mezeler ise şöyle sıralandı: Paçanga börek, içli köfte, pastırmalı humus, karides güveç, balık kokoreç.