Enerji Piyasaları Denetleme Kurulu'nun soruşturma başlattığı İGDAŞ, 45 günlük periyotlarla düzenlenen faturaların yeniden 30 günlük periyotlarla düzenleyecek.

İBB, İGDAŞ'ın 45 günlük sürelerle düzenlenen doğalgaz faturalarını, gelen tepkiler üzerine 30 günlük sürelerle yeniden düzenleneceğini duyurdu.

YENİDEN DÜZENLENECEK

Geçtiğimiz günlerde EPDK'nın başlattığı soruşturma ile gündeme gelen doğalgaz faturalarının süreleri ile ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, faturaların yeniden 30 günlük sürelerle düzenleneceğini söyledi. Ödenmeyen faturaların iptal edileceği söylenen açıklamada, "Buna göre yeni fatura bedeli, 30 güne karşılık gelecek şekilde yeniden düzenlenecek; hâlihazırda tüketilmiş bakiye kısım ise bir sonraki faturaya yansıtılacaktır" denildi.

ÖDEYENLERE KOLAYLIK SAĞLANACAK

Açıklamada ödenmiş faturalara da değinilirken şu ifadeler kullanıldı: "Ödenmiş faturalarda da esasen gerçek tüketimden kaynaklanan bedel ödenmiş olmakla birlikte; abonelerimizin talebi halinde, 30 güne karşılık gelecek şekilde yeniden düzenlenecek; hâlihazırda tüketilmiş bakiye kısım ise bir sonraki faturaya yansıtılacaktır. Bu durumda, bakiye tüketim için ödenmiş tutar sonraki faturadan mahsup edilebileceği gibi talep halinde iadesi sağlanacaktır."