Kayseri'de balkonuna Birleşik Krallık bayrağı desenli bir havlu asan Mohammad Reza K. komşuların ihbarı ile gözaltına alındı.

Kayseri'de bir kişi 19 Mayıs kutlamaları sırasında balkonuna Birleşik Krallık bayrağı desenli havlu astığı için gözaltına alındı.

KOMŞULAR TEPKİ GÖSTERDİ

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde bir apartmanda oturan Mohammad Reza K., duş aldıktan sonra kuruması için balkona havlusunu astı. O sırada 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için balkona çıkarak İstiklal Marşı okuyan komşuları, havludaki Birleşik Krallık bayrağı desenine tepki gösterdi. Duruma anlam veremeyen Mohammad Reza K., bir şey yapmadı. Komşuların tepkisi daha fazla artınca olay yerine çağrılan polis Mohammad Reza K.'yı gözaltına aldı. Mohammad Reza, İran uyruklu.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Kayseri Valiliği olayın sosyal medyada yankı bulması üzerine şu açıklamayı yaptı: “Bazı basın yayın organlarında yabancı uyruklu bir şahsın İngiliz bayraklı havlusunu balkonuna astığı haberleri yer almıştır. Söz konusu havluyu kurutmak için balkonuna astığını iddia eden yabancı uyruklu şahıs hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır.”

"KURUTMAK İÇİN ASTIM"

Olay yerine gelen polisler tarafından yaka paça gözaltına alınan Mohammad Reza K., polis merkezinde verdiği ifadede, “Ben ıslak olan havlumu kurutmak için balkona astım. Benim herhangi bir provokatif eylemim kesinlikle olmadı” dedi.