İstanbul'un Kadıköy ilçesi sosyal kapsama, sağlık, sosyal yaşam, çevresel performans, ulaşım ve erişilebilirlik gibi alanlardaki başarısıyla "İnsani Gelişme Endeksi"nde Türkiye birincisi oldu.

İstanbul'un Kadıköy ilçesi yaşam standartları açısından Türkiye'deki en iyi ilçe seçildi. Kadıköy, Türkiye’deki 188 ilçenin uzun, sağlıklı ve yaratıcı bir hayat yaşamak, bilgi ve eğitim alabilme imkanına sahip olmak ve insana yaraşır bir hayat için gerekli kaynaklara ulaşmak gibi kriterler göz önüne alınarak belirlenen "İnsani Gelişme Endeksi" sıralamasında birinci oldu.

"ÇOK YÜKSEK İNSANİ GELİŞME" SIRALAMASI

İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) tarafından Türkiye’de nüfusu 150 binin üstünde olan ilçe belediyeleri ile üç büyük ilin bütün ilçelerini kapsayan 188 ilçenin değerlendirildiği İnsani Gelişme Endeksi (İGE-İ 2020) çalışmasının sonuçları açıklandı. Kadıköy, İnsani Gelişme Endeksi 2020 sonuçlarına göre “Çok Yüksek İnsani Gelişme” sıralamasında birinci oldu.

ÜÇÜNCÜ SIRADA ANKARA'NIN ÇANKAYA İLÇESİ VAR

Kadıköy sosyal kapsama, sağlık, sosyal yaşam, çevresel performans, ulaşım ve erişilebilirlik endekslerinde birinci sırada yer aldı. Aynı sıralamada Beşiktaş ilçesi ikinci olurken, üçüncü sırada Ankara'nın Çankaya ilçesi yer aldı.

"BU ÖDÜLÜ ALMAMIZI SAĞLAYAN KRİTERLERDEKİ BAŞARIMIZI DAHA DA İLERİ TAŞIYACAĞIZ"

INGEV’in online olarak düzenlediği törene katılan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Böyle bir ödül aldığımız için heyecanlandım, mutluyum, bu ödüle layık görülmek Kadıköy için gurur verici. Bu raporun oluşmasında emeği geçen INGEV’e teşekkür ediyorum. Bu ödülü almamızı sağlayan kriterlerdeki başarımızı daha da ileri taşıyacağız, önümüzdeki dönemde bu ödülün gereğini yerine getirip, daha farklı alanlarda da Kadıköylü’ye hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

2018 YILINDA DA İKİNCİ OLMUŞTU

İnsani Gelişme Endeksi, yönetişim ve saydamlık, sosyal kapsama, ekonomik durum eğitim, sağlık, sosyal yaşam, çevresel performans, ulaşım ve erişilebilirlik, toplumsal cinsiyet eşitliği kriterleri dikkate alınarak hesaplanıyor. İnsani Gelişme Endeksi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından 1990 yılından beri ülkeler düzeyinde yayımlanıyor. İNGEV ise yerel düzeyde insani gelişmenin ölçümlenmesi için hazırladığı İnsani Gelişme Endeksi-İlçeler (İGE-İ) çalışmasını 2017 yılından bu yana sürüyor. Kadıköy ilçesi aynı çalışmada 2018 yılında ikinci olmuştu.