CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, tam kapanma döneminde önce faaliyetlerine izin verilen sonra yasaklanan işitme merkezlerinden hizmet alacak işitme engellilerin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. İçişleri Bakanlığı'na soru önergesi veren CHP'li İlgezdi, "Tam kapanma sürecinde işitme cihazı arızalanan bir işitme engelli yurttaşımızın mağduriyeti nasıl giderilecektir?" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, tam kapanma sürecinde önce izin verilen sonra yasaklanan işitme merkezlerinin çalışma durumu yüzünden engellilerin yoğun şekilde mağdur olacağını ifade ederek, “İşitme merkezlerinin de bu süreçte açık olması gerekiyor. Yoksa işitme engelli yurttaşlarımız sessizliğe mahkum olacak. Bir an önce yanlıştan dönün ve işitme merkezlerini açın” dedi. CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, tam kapanma döneminde önce faaliyetlerine izin verilen sonra yasaklanan işitme merkezlerinden hizmet alacak işitme engellilerin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

"NE VİCDAN NE İNSANLIK KABUL EDER?"

CHP’li Akkuş İlgezdi, İçişleri Bakanlığına soru önergesi vererek, “Tam kapanma sürecinde işitme cihazı arızalanan bir işitme engelli yurttaşımızın mağduriyeti nasıl giderilecektir?” diye sordu. Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, tam kapanma öncesi, kapanmadan muaf olacağı açıklanan optikler ve işitme merkezlerinin yeni bir kararname ile muafiyetlerinin iptal edildiğini vurgulayarak, “3. genelge ile nöbetçi optikçilerin açılması karara bağlanırken, işitme merkezleri unutuldu. Optikçiler için verilen doğru karar işitme merkezleri için de alınmalıdır. Bu keyfi uygulamalar yüzünden işitme engelli yurttaşlarımızın yaşayacağı herhangi bir işitme cihazı sorununda tam kapanma sonuna kadar sessizliğe mahkum olacaklar. Bunu ne vicdan ne insanlık kabul eder” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi soru önergesinde şu sorulara yer verdi:
  • İşitme merkezleri neden muafiyet kapsamından çıkarılmıştır?
  • Genelgelerle bir açıp bir kapattığınız işitme merkezlerinden hizmet alamayacak işitme engellileri neden düşünmüyorsunuz?
  • Optikler 3. genelge ile nöbetçi olarak hizmet verebilecekken, işitme merkezleri için aynı muafiyet neden geçerli değildir?
  • Tam kapanma sürecinde işitme cihazı arızalanan bir işitme engelli yurttaşımızın mağduriyeti nasıl giderilecektir?