İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da  koronavirüs salgınına yönelik alınan yeni tedbirlere dair açıklama yapıyor.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da  koronavirüs salgınına yönelik alınan yeni tedbirlere dair açıklama yapıyor. Yerlikaya'nın açıklamasından satır başları şöyle:

"DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ"

"Tüm kurum ve kuruluşlarımız, üniversite, meslek odası, sendikalarımızla dayanışma içindeyiz. Sabah 07.00 ile 09.00 arasında; 17 ile 20.00 saatleri arasında toplu taşımada yoğunluk var."

"ESNEK ÇALIŞMAYA GEÇİLMESİ KONUSUNDA GÖRÜŞ BİRLİĞİNE VARDIK"

"Dün yaptığımız il pandemi kurulu toplantısında toplu taşımada pik saatlerdeki yoğunluğu gidermek için yalnızca kamu değil mutlaka özel sektöründe kademeli mesai ve esnek çalışmaya geçilmesi konusunda görüş birliğine vardık."

MESAİYE DÜZENLEME

"İlkokul 1. sınıf öğrencilerimiz, okul öncesi ana sınıfı öğrencilerimiz, 21 Eylül Pazartesi 09.00'da ders başı yapacaktır. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz 08.00 ve 16.30'da, sağlık teşkilatımız 08.30 ve 16.30'da, kamu kuruluşlarımız 09 ve 16.30'da mesaiye başlayacaklar. "Sanayi sektöründe iş dünyamızın temsilcileri, ticaret borsası, deniz ticaret odası, TÜSİAD, MÜSİAD, TİM, HAK İŞ, DİSK gibi işçi ve işveren sendikalarımız sivil toplum kuruluşlarımızla yoğun toplantılar yaptık. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz 08.00 ve 16.30'da, sağlık teşkilatımız 08.30 ve 16.30'da, kamu kuruluşlarımız 09 ve 16.30'da mesaiye başlayacaklar."

"ÇOĞU GİTTİ AZI KALDI"

"Dünyanın 14. büyük metropolü İstanbul'da hemşehrilerimizin salgından korunması noktasında, görüşlerine başvurduğumuz tüm kesimler kademeli mesaiye geçişin çok net olduğunu ifade etmişlerdir. Bu konuda bir uzlaşı sağlanmıştır. İş dünyamızın temsilcilerine gösterdikleri anlayış ve işbirliği için yürekten teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların tamamlandığında iş dünyamızın bütün temsilcileriyle aynı zamanda büyükşehirle hep birlikte bu saatleri sizlerle paylaşacağız. Ben de sizin gibi çok heyecanlıyım. Çoğu gitti, azı kaldı."