İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, 29 Mayıs'ta belirli camilerin avlularında yeniden cuma namazının kılınmaya başlanacağını söyledi.

İstanbul'da avlusu ve çevresi müsait olan camilerde cuma namazı kılınabilecekİstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, "İnşallah önümüzdeki hafta, 29 Mayıs'ta İstanbul'un fetih günü gibi değerli bir zamanda yeniden cuma namazlarımızı belirli camilerimizin avlularında kılmaya başlayacağız." dedi. Prof. Dr. Maşalı, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İstanbul Şubesi çalışanlarıyla Bağcılar Yüzyıl Mahallesi'nde belirlenen evlere giderek çocuklara içinde giysi yardım çeki, çikolata ve TDV'nin çocuklara yönelik kitaplarından oluşan hediye paketlerini dağıttı.

"CUMA NAMAZLARI CAMİLERİMİZİN DIŞ MEKANLARDA KILINACAK"

Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, etkinlik sonrasında yaptığı açıklamada, İstanbul'da sadece avlusu ve çevresi müsait olan camilerde cuma namazı kılınacağını söyledi. Cuma namazının 29 Mayıs'ta kılınmaya başlayacağını hatırlatan Maşalı, "İnşallah önümüzdeki hafta, 29 Mayıs'ta İstanbul'un fetih günü gibi değerli bir zamanda yeniden cuma namazını belirli camilerimizin avlularında kılmaya başlayacağız. Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığımızdan gelecek açıklamalar doğrultusunda planlamalarımızı yapıyoruz. Cuma namazlarımız camilerimizin iç değil, dış mekanlarında kılınacak. Dolayısıyla sadece avlusu ve çevresi müsait olan camilerimizde cuma namazlarımızı kılacağız." diye konuştu.

"ŞADIRVANLAR KAPALI OLACAK, SECCADELERİNİZLE GELİN"

Cuma namazı için camilere gelecek vatandaşlara uyarılarda bulunan Prof. Dr. Maşalı, "Vatandaşlarımızdan istirhamımız cuma namazına gelirken şahsi seccadelerini getirsinler. Abdestlerini alıp gelsinler çünkü şadırvanlar kapalı olacak. Camilerde abdest alma imkanı bulamayacaklar." ifadelerini kullandı.

"SADECE FARZLAR KILINACAK"

Toplu halde bir arada bulunan sürenin kısaltılması açısından cuma namazının sünnetlerinin camilerde eda edilmeyeceğini belirten Prof. Dr. Maşalı, şu bilgileri verdi: "Cuma namazını hutbenin okunması ve farzın kılınmasının ardından dua ederek bitirip camilerimizden dağılacağız. Vatandaşlarımız farzdan sonraki sünnetleri evlerinde eda edecekler. Bu konuda vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Camiye gelirken de cuma bittikten sonra dağılırken de görevlilerimizin yaptığı talimatlar çok önemli. Yığılmalar olmaması açısında görevlilerimizin talimatlarına uymaları konusundan vatandaşlarımızdan özel destek bekliyoruz."