17 Mayıs’a kadar sürecek ‘tam kapanma’nın ilk gününde trafikte ve toplu taşımada yoğunluk oluştu. Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Hatlarımızda yaşanan yolcu yoğunluğu nedeni ile yoğun olan hatlarımızda ek seferler düzenlenmektedir" denildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kabine toplantısı sonrası açıklanan 'tam kapanma' uygulaması dün saat 19.00'da başladı. Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında 17 Mayıs’a kadar sürecek ‘tam kapanma’nın ilk gününde İstanbul'daki trafik yoğunluk dikkat çekti. Yurttaşların işe gidiş saatlerinde trafiktekinin yanı sıra toplu taşımada da yoğunluk yaşandığı görüldü. Metro İstanbul da, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Hatlarımızda yaşanan yolcu yoğunluğu nedeni ile yoğun olan hatlarımızda ek seferler düzenlenmektedir" ifadelerine yer verdi. https://twitter.com/metroistanbul/status/1388009613908447233

SOSYAL MEDYADA TEPKİ: "BU NASIL KAPANMA"

Sosyal medya kullanıcıları, 'tam kapanma' sürecinin ilk gününde yaşanan yoğunluğa tepki gösterdi. Kullanıcıların binlerce paylaşım yaptığı #BuNasılKapanmaki etiketi kısa sürede gündem oldu.