Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir'de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören yurttaşları 3 gruba ayırdı. Buna göre üçüncü grupta yer alan depremzedelere eşya yardımı verilmeyecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir'de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören yurttaşları 3 gruba ayırdı. Buna göre üçüncü grupta yer alan depremzedeler, "tedbirli tahliye" olarak sınıflandırıldı. Ege'de Son Söz'ün haberine göre bu grupta yer alan depremzedelere evlerine girmeleri için yalnızca 1 saat süre tanıyan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 30 bin TL'lik eşya yardımını da vermeyecek. Bakanlık tarafından yayımlanan grup ayrıştırması şu şekilde:
  • 1'inci grup tahliyesi mümkün olmayıp eşyasıyla birlikte yıkılacak olanlar bunlar 30 bin TL eşya yardımından istifade edebileceklerdir.
  • 2'nci grup "kısıtlı tahliye" bu gruptakilere ziynet eşyası, silah, pasaport ve para gibi eşyaları alabilmeleri için 10 dakika süreyle izin verilecektir. Bu grupta 30 bin TL eşya yardımından istifade edebileceklerdir.
  • 3'üncü grup "tedbirli tahliye" bu gruptakiler 1 saat süre içerisinde herhangi bir matkap ya da kırıcı çalıştırmaksızın evin sabit parçaları sökülmeksizin ev eşyalarını tahliye edebileceklerdir. Bu gruptakiler 30 bin TL eşya yardımı almayacaklardır.