İzmir'de tüm kamu kurum ve kuruluşlarında, mahalle ve semt pazarlarında, konaklama tesisleri gibi birçok alanda HES kodu kontrollerinin yapılması zorunlu hale getirildi.

İzmir'de tüm kamu kurum ve kuruluşlarında, mahalle ve semt pazarlarında, konaklama tesisleri gibi birçok alanda HES kodu kontrollerinin yapılması zorunlu hale getirildi. İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, koronavirüs tedbirleri kapsamında İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yeni kararların alındığı bildirdi. Karara göre; berber, kuaför, güzellik salonu, güzellik merkezleri, dernek lokali, nikah salonu, düğün salonu, hamam, sauna, masaj salonu, kahvehane, kıraathane, internet kafe, internet salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonu, lunapark, tematik parklar, tiyatro vb. kültürel aktivite yerleri, kütüphane, spor salonları ve spor merkezleri girişlerinde HES kodu kontrollerinin yapılması zorunlu hale getirildi.

OKULLARA DA HES KODU UYGULAMASI

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı tüm okul ve kurumlara girişlerde öğretmen, öğrenci ve personeller dışında kalan kişiler ve ziyaretçiler için HES kodu kontrolleri yapılacak.

ETKİNLİKLERDE DE UYGULANACAK

Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler, kooperatifler ve kat malikleri tarafından düzenlenecek genel kurul dahil kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinliklerin girişlerinde de HES kodu kontrollerinin yapılması kararlaştırıldı.