Bursa'da piknik için İznik Gölü'ne gelen 10 kişilik aileden suya giren ve kaybolan 4 kişiden 2'sinin cansız bedenine ulaşılırken 2 kişi kurtarıldı.

Bursa'da, serinlemek için İznik Gölü'ne giren aynı aileden 3'ü çocuk 4 kişi, kayboldu. Jandarma ekiplerince, çevredekilerin de desteğiyle yapılan arama çalışmalarında 2 çocuk kısa sürede kurtarıldı. Çocuklar hastanede tedaviye alınırken, 1'i çocuk 2 kişinin ise bulunması için çalışma başlatıldı. 36 yaşındaki Mahmut Surani ve 16 yaşındaki yeğeni Abdullah Surani'nin de, jandarma ekiplerince yürütülen ve AFAD ekipleri ile dalgıç polislerin katıldığı arama çalışmalarında cansız bedenlerine ulaşıldı.  İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık görevlilerince ilk müdahalesi yapılan 2 kardeş ardından İznik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Mahmut Surani ve yeğeni Abdullah Surani'ye ise ilk anda ulaşılamadı. 2 kişinin kurtarılması için, bölgede jandarma ekiplerinin yürüttüğü ve çevredekilerin destek verdiği arama çalışma başlatıldı.

"YÜZME BİLMİYORLARMIŞ"

Arama çalışmalarına katılan Ümit Seherli, olayı ve arama çalışmalarını anlattı. Gürültülerin gelmesi üzerine olay yerine gittiklerini belirten Seherli, "Önce 4 kişiydiler. Yüzme bilmiyorlarmış. Gürültüler üzerine geldik, hemen göle girdik. Ancak baktık ki akıntı götürüyor kendimiz zor çıktık. Sonrasında ellerimizle zincir yaptık, iki çocuğu aldık" dedi.